Породица Пешић​

У оном делу Србије где природа одише својом нетакнутошћу и свежином, тамо где готово свака српска породица има свој рецепт за прављење овог традиционалног пића, тамо где су сви добри домаћини, где су трпезе увек богате домаћом храном која је надалеко позната, тамо где се људи још увек међусобно воле и поштују, где воле живот и природу… – баш ту, на Пештерској висоравни, једна породица је пре десетак година проширила своју делатност пржења и паковања кафе, одлучивши да вековима стварану традицију печења ракије, споји са новом технологијом и уз примесе љубави произведе ракију, а у жељи да истакне њен идентитет и квалитет, ракија је названа – ЗЛАТНА KАП.

Ракија од шљиве, препеченица, била је наш први производ чији квалитет су конзументи препознали. Вођени тим искуством и жељом да проширимо палету укуса, обогатили смо понуду ракијама од дуње, кајсије и јабуке, улажући у сваку од њих пуно времена, пажње и љубави, а у жељи да направимо производ по коме ће наша Дестилерија бити препознатљива, направили смо посебну ракију од дивље крушке. Kасније смо одлучили да неке количине те ракије обогатимо листићима 23-каратног злата и тако смо спонтано дошли до једног правог драгуља – дивље крушке са јестивим златом, ракије по којој смо најпрепознатљивији на тржишту.

Златна кап је прича заснована на традицији, љубави, природи и квалитету.